همشهری آنلاین: گاهی با نوشیدنیها میتوان بعضی از امراض بدن را درمان کرد. الان هم که فصل، فصل گل و گیاه است، پس از فرصت استفاده کرده و از ترکیب عصارههای گیاهان (عرقیجات) و همچنین میوهها نوشیدنیهای گوارا و مفیدی برای بدن درست کنید. در این شماره به شما چهار نوشیدنی سنتی با عرقیجات گلها و گیاهان بهاری و چهار نوشیدنی هیجانانگیز با ترکیب میوههای پرخاصیت این فصل پیشنهاد میکنیم. گوارای وجودتان.
شربت زعفران و بیدمشک
بهارنارنج و گلاب دو سوغات گرم و خشک بهاری هستند که خاصیت گرمی آنها با وجود هل و زعفران دوچندان میشود. البته با توجه به اینکه عرق بیدمشک خاصیت سرد و تر دارد، به متعادل شدن آن کمک میکند. این نوشیدنی، آرامبخش و ضداضطراب است. در ضمن بیدمشک قندخون را پایین میآورد و ضد سردرد و دردهای عضلانی هم است.
زعفران را در کمی آب جوش ریخته و حل کنید. شکر، آب و تکههای یخ را هم درون مخلوطکن بریزید و چند بار روشن و خاموش کنید تا یخها خرد شوند. عرق بهار نارنج، گلاب، عرق هل، عرق بیدمشک و زعفران آب کرده را هم در مخلوطکن به مواد قبلی (شکر، آب و یخ) اضافه کرده و دوباره با هم مخلوط کنید. حالا شربت را در لیوان بریزید و سرو کنید.
مواد لازم
۳ ق س عرق بهار نارنج
۲ /۱ ق س گلاب
۲ /۱ ق س عرق هل
۲ /۱ ق س عرق بیدمشک
۲ /۱ ق م پودر زعفران
۲ ق س شکر یا ۲ ق م عسل
یک پیمانه آب
۴ عدد یخ
یهجور دیگه
به جای شکر از عسل هم میتوانید استفاده کنید. این طوری سالم تر است.
شربت سرکه انگبین و نسترن
سرکه انگبین مخلوطی است از عسل یا شکر، نعنا و سرکه که در نهایت شربتی است گرم. نسترن هم خاصیت گرمی دارد. حالا تصور کنید به این مخلوط گلاب هم اضافه شود. یک نوشیدنی مقوی، نشاطآور با ویتامین C بالا و ضدنفخ خواهید داشت.
مواد لازم
۴ ق س سرکه انگبین (سکنجبین)
۲ ق س عرق نسترن
۲ /۱ ق س گلاب
۲ ق س تخم شربتی (تخم ریحان کوهی)
یک ق م شکر یا عسل
یک پیمانه آب
۴ تکه یخ
سرکه انگبین، شکر، آب، گلاب و تکههای یخ را همراه با عرق نسترن داخل مخلوطکن بریزید و مخلوط کنید. حالا در مراحل پایانی هم زدن، تخم شربتی را هم بیفزایید و بعد از چند بار روشن و خاموش کردن در لیوان مورد نظر بریزید.
شربت نعنا با طعم بهاری
عرق نعنا را همه به عنوان یک عرق ضدنفخ و تقویتکننده معده میشناسند فارغ از اینکه این عرق برای تقویت حافظه هم مفید شناخته شده است؛ البته با ترکیب عرق نعنا و عرق بهار نارنج. خاصیت آرامبخشی و ضداضطرابی هم به دیگر خواص این نوشیدنی اضافه میشود.
مواد لازم
۳ ق س عرق بهار نارنج
۲ ق س عرق نعنا
۲ ق س شکر یا ۲ ق م عسل
یک پیمانه آب
۲ ق س خاکشیر
۴ تکه یخ
شکر، یخ و آب را داخل مخلوط کن ریخته و یخها را خرد کنید تا محلولی یکدست و شیرین به دست آید. عرق بهار نارنج و عرق نعنا را هم به شربت شیرین اضافه کرده، دوباره کمی مخلوط کنید. خاکشیر شسته شده و تمیز را هم به آنها افزوده و مخلوط را در لیوان مخصوص سرو کردن بریزید. برای تزئین میتوانید از برگ تازه نعنا هم استفاده کنید.
معجون عرقیجات سردسیری
اگر طبع گرمی دارید یا مدتی است که در خوردن مواد غذایی گرم زیادهروی کردهاید و حالا به یک نوشیدنی با خواص سرد نیاز دارید، مخلوط کاسنی و شاهتره را امتحان کنید.
کاسنی و شاهتره هر دو طبعی سرد دارند و برای تقویت کبد مفید هستند. شاهتره را برای درمان خارشهای پوستی و متعادل کردن صفرا هم مصرف میکنند؛ البته ضد عطش هم هست؛ در ضمن اضافه کردن گلاب به این ترکیب مقداری آن را معتدل میکند.
مواد لازم
یک ق س عرق کاسنی
۲ /۱ ق س گلاب
یک ق س عرق شاهتره
یک ق س چهار تخم
یک ق س خاکشیر
۲ ق س شکر یا ۲ ق م عسل
یک پیمانه آب
۴ تکه یخ
شکر، آب، چهارتخم، خاکشیر و یخ را داخل مخلوطکن ریخته و خوب مخلوط کنید تا تکههای یخ ریز و کوچک شوند. حالا عرق کاسنی، گلاب و عرق شاهتره را به آنها اضافه کرده و دوباره با هم مخلوط کنید تا نوشیدنی غلیظ و خنکی داشته باشید. برای سرو کردن هم این مخلوط را درون لیوانی شکیل و زیبا ریخته و سرو کنید.
از کجا بخریم؟
چهارتخم دانههای سیاهرنگ شبیه به تخم شربتی است که در عطاریها موجود است.
یهجور دیگه
به جای شکر از عسل هم میتوانید استفاده کنید؛ به این ترتیب نوشیدنی سالمتری خواهید داشت.
معجون توتفرنگی و لیموترش
ترکیهایها نوشیدنی خوشمزه و عطشزدایی با ترکیب توتفرنگی و لیموترش درست میکنند که طعم بینظیری دارد. این نوشیدنی بعد از خستگی روزانه یک روز گرم بسیار میچسبد.
مواد لازم
۴ قس سس توتفرنگی
یک عدد لیموترش
یک پیمانه آب
۴ تکه یخ
۴ عدد توتفرنگی تازه
سس توت فرنگی را به همراه آب لیمو ترش و توتفرنگیهای تازه با آب و یخ درون مخلوط کن ریخته و خوب مخلوط کنید، به طوری که یخ ریز و خرد شود. مواد آماده را درون لیوان ریخته و به مدت پنج الی ده دقیقه در یخچال بگذارید. در این مدت لایههای شربت از یکدیگر جدا شده و شربتی چهار لایه خواهید داشت که میتوانید با توت فرنگی و برشی از لیمو آن را تزئین کنید.
از کجا بخریم؟
سس غلیظ توتفرنگی (سیروپ) در سوپرمارکتها موجود است.
آبمیوه آلوئهورا
آلوئهورا یکی از آن گیاهان گوشتی پرخاصیت است که برای بهرهمند شدن از خواص آن، این روزها نه تنها آب و کمپوت آن را مورد استفاده قرار میدهند بلکه گوشت آن هم در سالاد مصرف میشود. البته شیره ژله مانند برگ آن هم برای جوانسازی و به عنوان مرهم پوست به کار میرود. حالا همه اینها به کنار، آبمیوه آن هم بینظیر است.
مواد لازم
یک عدد برگ درشت آلوئهورا
۶ قس شکر یا ۶ قم عسل
۱۰ پیمانه آب
ابتدا برگ آلوئهورا را پوست کنده و گوشت ژلهای داخل آن را جدا کنید. سپس گوشت گیاه را خرد کرده، با شکر و آب داخل قابلمهای بریزید و حرارت دهید تا به قل زدن بیفتد. بعد از کمی خنک شدن، مخلوط را در یخچال قرار دهید تا سرد شود. بعد از سرد شدن شربت آماده سرو است که با یخ میتوانید آن را خنکتر کنید.
یهجور دیگه
اگر دوست دارید شربت یکدستی داشته باشید و تکههای گوشت آلوئهورا در آن پیدا نباشد، بعد از اینکه شربت را از یخچال درآوردید، میتوانید آن را در مخلوطکن ریخته و نرم و یکدست کنید. البته بافت سفید ریزی در مایع بیرنگ این نوشیدنی پراکنده میشود که نوشیدنی را بسیار زیبا میکند.
آبمیوه هاوایی
قرار نیست از اینجا تا هاوایی سفر کنید تا یک نوشیدنی خوشمزه، مقوی و پرخاصیت بخورید. مخلوط شیر، موز و آناناس البته همراه با طعم توتفرنگی شما را با یک قلپ به سواحل زیبای هاوایی میبرد. این نوشیدنی سرشار از ویتامین C، کلسیم و پتاسیم است. بچهها هم آن را خیلی دوست دارند.
مواد لازم
۴ /۱ موز
۲ حلقه آناناس کنسروی یا تازه
یک پیمانه شیر
۲ تکه یخ
۲ ق س سس توتفرنگی
مواد لازم برای تزئین
مقداری ترافل رنگی
۲ /۱ موز
یک عدد توت فرنگی
یک حلقه آناناس
ابتدا موز، آناناس، سس توتفرنگی و شیر را با تکههای یخ درون مخلوطکن ریخته و مایعی یکدست درست کنید، به طوری که تکههای یخ و میوهها درون شربتتان دیده نشوند. برای سرو کردن هم مواد را در لیوانی بلند ریخته و با تکههای میوه تزئین کنید. در انتها هم میتوانید چند ترافل رنگی روی آبمیوه بریزید.
از کجا بخریم؟
سس توتفرنگی را در بستهبندیهای شبیه به سس گوجهفرنگی از سوپرمارکتهای بزرگ و فروشگاههای لوازم قنادی و شیرینیپزی میتوانید تهیه کنید.
ترافلهای رنگی را هم میتوانید از همین فروشگاهها خریداری کنید.
یهجور دیگه
به جای آناناس کنسروی، از آناناس تازه هم میتوانید استفاده کنید.
فراپه لیموترش
شربت لیموترش یکی از بهترین نوشیدنیها برای برطرف کردن عطش است؛ حالا تصور کنید که با یخ و نوشابه گازدار هم همراه شود. البته اگر خیلی اهل طعم ترشی نیستید، نگران ترشی آن نباشید؛ شربت بهلیمو طعم آن را ملس و متعادل میکند. اگر هم میخواهید شیرینتر شود مقدار شربت بهلیمو را بیشتر کنید. ضمنا این نوشیدنی در اصل ایتالیایی است.
مواد لازم
یک عدد لیموترش
یک پیمانه نوشابه لیمویی گازدار
۴ تکه یخ
۲ قس شربت بهلیمو
ابتدا لیمو را پوست کنده و هستهها و پوست نازک هر برگهاش را جدا کنید و در مخلوطکن بریزید. یخ، نوشابه لیمویی گازدار و شربت بهلیمو را هم به آن اضافه کرده و مخلوط کنید تا ترکیبی یکدست داشته باشید و اثری از یخ و لیمو در آن دیده نشود. شربت آماده شده را داخل لیوان ریخته و لبه لیوان را با لیموترش تزئین کنید.
از کجا بخریم؟
شربت بهلیمو را در بستهبندی شبیه به سس گوجهفرنگی از سوپرمارکتها و عطاریها میتوانید تهیه کنید.
نظر شما